Veelgestelde vragen

Mijn haar is nu geverfd met een chemische kleuring, kan ik overgaan op de natuurlijke keuringen van Khadi?
Wanneer natuurlijke haarverf gebruikt wordt op chemisch geverfd haar, kan dit een ander kleurresultaat geven. Daarom adviseren wij eerst even een plukje haar als proef te verven voordat u het hele haar verft. Als het goed gaat en de kleur bevalt, kunt u ook de rest van uw haar verven en anders raden wij u aan eerst alleen de uitgroei te verven en de chemische verf te laten uitgroeien.

Ik heb een allergische reactie gehad op chemische haarverf, kan ik jullie haarverf wel gebruiken?
Wij adviseren in dit geval om even te wachten tot de symptomen van de allergische reactie verdwenen zijn voordat u plantaardige haarverf probeert. In de meeste gevallen kunnen mensen die allergisch zijn voor chemische haarverf wel tegen khadi haarverf, omdat hier geen chemicaliën inzitten, maar alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten.

Er zijn echter ook mensen die allergisch zijn voor aardbeien en andere plantaardige stoffen, dus vandaar dat wij toch aanraden eerst een overgevoeligheidstest met onze haarverf te doen door een beetje aangemaakte haarverf op de onderarm aan te brengen en dat 4 uur onafgedekt te laten zitten, daarna afspoelen en de huid controleren. 

Kan ik jullie haarverf gebruiken tijdens mijn zwangerschap en tijdens de borstvoeding?
In tegenstelling tot chemische haarverf, is onze haarverf volkomen veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken, mits u geen specifieke allergieën of hoofdhuidklachten heeft. In dat geval raden wij aan te wachten tot uw klachten verdwenen zijn. 

Wat moet ik doen om mijn haar voor te bereiden zodat ik zeker weet dat de verf goed pakt?
Voordat u uw haar gaat verven met natuurlijke haarverf, is het belangrijk het haar grondig te reinigen en alle resten van stylingsproducten, shampoo en conditioner te verwijderen. Indien je shampoo, conditioner of haarstylingsproducten van een regulier merk uit drogist, supermarkt of van de kapper gebruikt heb je grote kans dat daar siliconen en sulfaten (SLS) inzitten. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige verf moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met het Khadi detox masker te verwijderen. U herkent siliconen in uw haarverzorgingsproducten aan de "cone" achtervoeging (dimethicone, of cyclomethicone).

Als u kiest voor natuurlijke haarverf, is het aan belangrijk over te stappen op 100% natuurlijke shampoo en haarverzorgingsproducten zonder siliconen en sulfaten. Alle producten die wij verkopen, dus al onze haarverf, shampoos, stylingsproducten etc., zijn gegarandeerd vrij van sulfaten en siliconen. 

Kan ik mijn haar lichter maken met Khadi haarverf of highlights aanbrengen?
Nee, het is niet mogelijk om met plantaardige, 100% natuurlijke haarverf uw haar lichter te maken dan uw eigen haarkleur. Dit komt doordat er geen agressieve bleekmiddelen in zitten. Uw eigen haarkleur bepaalt dus uw eigen unieke eindresultaat en u kunt het beste kiezen voor een kleur verf die gelijk is aan uw eigen haarkleur of donkerder. Begin bij twijfel met de lichtste kleur. U kunt hem daarna altijd donkerder verven indien gewenst.

Is er een voorbehandeling nodig? 
khadi plantaardige haarverf omhult elke afzonderlijke haar met een beschermend laagje en geeft het een glanzende kleur. Om er zeker van te zijn dat het pigment aan je haar hecht, adviseren wij je om geen siliconenproducten of producten met een filmvormende laag te gebruiken en voor het verven alle resten van stylingsproducten te verwijderen. Siliconen en andere filmvormende materialen zijn synthetische stoffen die zich als een soort plastic huls om de haren heen leggen en voorkomen dat de plantaardige haarverf kan hechten. Ook shampoos met de beschrijving ‘siliconenvrij’ of ‘vrij van siliconen, parafine en parabenen’ kunnen desondanks een andere filmvormende substantie bevatten die de dekkingskracht van de haarverf kan beïnvloeden. Wij raden aan om voor de kleuring ons khadi Detox-masker te gebruiken om alle synthetische residuen te verwijderen. Was je haar voor of vanaf de eerste kleuring met khadi shampoos of haarwaskruiden voor het beste resultaat. 

Dekt Khadi grijs haar?
khadi plantaardige haarverf is effectief in het maskeren van witte en grijze haren. Bij een lichte vergrijzing volstaat een enkele verfbeurt in je favoriete kleur. Met veel grijs haar geeft een twee-stappen- kleuring een goed resultaat. Veel van onze tinten vereisen sowieso een voorkleuring wanneer je haar lichtblond of lichter van kleur is. Welke tint het beste bij je past kun je uit de gebruikstabel herleiden. De lengtes en haarpunten moeten slechts 2-4 keer per jaar geverfd worden, om te voorkomen dat het haar te donker wordt.

Twee-stappen-kleuring:
Het khadi twee-stappen-kleuringsproces is nuttig wanneer je een goede grijshaardekking wilt. Bij diverse tinten is dit vereist als je haar lichtblond of lichter van kleur is (zie gebruikstabel). Het werkt heel eenvoudig: eerst een goud- of roodkleurige tint als voorkleuring en daarna de definitieve kleuring. Hoe roder de voorkleuring, hoe donkerder het haar wordt met de tweede verfbeurt. De twee stappen kun je direct na elkaar en op dezelfde dag doen.

Kleuren door elkaar heen mengen?
Je kunt al onze tinten door elkaar heen gebruiken om een individueel effect of simpelweg je lievelingstint te verkrijgen. Elk haar is anders – daarom is het resultaat bij natuurlijke haarverf altijd voor iedereen verschillend. Het is aan te raden om je gewenste haarkleur eerst bij een aparte haarlok te testen. Mix daarvoor ongeveer een theelepel plantaardige haarverf en breng het aan op de hierboven beschreven manier. Als je meerdere tinten mixt op verschillende temperaturen, kun je een heel persoonlijk effect bereiken. Hiervoor geldt: hoe warmer de mix, hoe roder de verschillende tinten,

Ik zie een groene/blauwachtige gloed op mijn naar na het verven, hoe kan dit en hoe krijg ik dit weg?

  • Als je voor 80%, 90% of volledig grijs bent kan het zijn dat je grijze haren in het begin groen zijn. Schrik hier niet van! De kleurpigmenten in de plantaardige kleuring zullen binnen 48 uur ontwikkelen wanneer het in aanraking komt met zuurstof en zonlicht deze gloed zal binnen 1 a 2 dagen verdwenen zijn. U kunt het haar wat vaker spoelen om dit te versnellen.
  • Een groene gloed kan ook ontstaan als onze tinten niet volgens de gebruiksaanwijzing worden verwerkt of te snel afkoelen, dan kan het na de verfbeurt leiden tot een groene gloed. Deze verdwijnt meestal binnen 24-48 uur. Hierbij is het vooral belangrijk om je haar niet met shampoo te wassen! Spoel je haar nogmaals met warm water of föhn het warm. Je kunt ook een spoeling met azijnwater laten inwerken (20-30 minuten).
  • Groene gloed bij chemisch geverfd of geblondeerd haar:
    Synthetische producten voor haarverven, blonderen of permanenten werken met chemische substanties in de kern van de haren die de haarstructuur beschadigen. Wanneer kort na zo’n behandeling plantaardige haarverf wordt aangebracht, kan dit tot ongewenste kleurresultaten leiden, zoals een groene gloed. Daarom raden wij aan om eerst 10 haarwassingen voorbij te laten gaan en je haren goed voor te bereiden op de biologische kleuring: behandel je haar minstens twee keer met Senna/Cassia kleurloos en verzorg het dagelijks met de khadi Kokos-Shikakai conditioner en haarolie. Begin met korte inwerktijden van 15-20 minuten. 

Op geblondeerd haar kan er soms ook een groene gloed ontstaan doordat blonderen het natuurlijke roodpigment uit het haar verwijderd. Om een groene gloed te voorkomen, raden wij aan een kleur te gebruiken met rood erin of het haar voor te verven met een roodachtige tint en daarna de andere gewenste tint er overheen te gebruiken. Ten slotte kan een tegenkleuring met een van onze voorkleuringen de groene gloed neutraliseren. (Zie gebruikstabel).

Hoe lang blijft de kleur zitten?
Ongeveer vier tot zes weken gemiddeld, maar het kan per individu verschillen. Een voordeel van semi-permanente haarverf is dat de kleuring geleidelijk vervaagt en er geen verraderlijke uitgroei ontstaat.

 

 

 

 

Beste Kwaliteit
1-3 dagen Levertijd
Gratis verzenden vanaf €20
100% Vegan